Sminktetoválás

SMINKTETOVÁLÁS

Amikor sminktetoválást készítek mindig arra törekszem, hogy a végeredmény maximálisan
harmonizáljon az arcoddal és a személyiségeddel, még szebbé tegyem arcodat,
így minden vendégem elégedetten távozzon!

SZEMHÉJTETOVÁLÁS

Larix Szépségstúdió - Bea - Szemhejtetoválás
Részletek ⇒

SZEMÖLDÖK-TETOVÁLÁS

Larix Szépségstúdió - Bea - Szemöldök-tetoválás
Részletek ⇒

AJAKTETOVÁLÁS

Larix Szépségstúdió - Bea - Ajaktetoválás
Részletek ⇒

Szalai-Horváth Beatrix vagyok, 2007-ben végeztem Győrben a két éves képzést és ezután kezdtem el dolgozni kozmetikusként. A kezdetektől nyitott voltam az újdonságokra, számos tanfolyamon vettem és veszek részt a továbbiakban is, bővítettem ki tudásomat, hogy a vendégeim mindig a legújabb, leghatékonyabb szolgáltatást tudjam nyújtani. Mindig is szerettem volna a sminktetoválás művészetét megtanulni, így 2019 januárjában elvégeztem az alap képzést Budapesten a Kalcsu Cosmetics sminktetováló akadémián. Ezután számos tanfolyamon vettem részt, elsajátítottam náluk a Soft powder technikát is, majd Veszprémben jártam képzésre, hogy tovább bővítsem tudásomat a FLAWLESS sminktetoválás oktatáson, ahol a szemöldök tetoválást, a szemkontúr tetoválást és a rúzsozott hatású teljes szájsatír technikát sajátítottam el. Azóta is folyamatosan részt veszek képzéseken, vágyom az új technikák elsajátítására. Most pl. Camuflage technika tanfolyamon veszek részt, mert mikor évek múltán elszíneződik a tetoválás és szeretnétek szép barna színnel frissíteni, akkor nagyon fontos, hogy milyen színekkel dolgozunk. Várlak Benneteket szeretettel!

Folyamatosan bővítem a tudásomat, szín palettámat, imádok fejlődni vágyom az újdonságokra!

Sminktetoválásaimat a dél-koreai BomTech vállalat i-touch R típusú csúcstechnológiás gépével készítem el és Color-in-Derm festékekkel dolgozom, mert csúcsminőséget képviselnek!

  1. Kiváló a tapadó képességük: ez óriási előny, mert a korrekció ideje jelentősen lecsökken.
  2. Színtartóak: egyedi formulájuknak és speciális összetevőjüknek köszönhetően a színek
    a hagyományos festékeknél tovább szépek maradnak.
  3. Valós színhatás: gyönyörűek a színek, az üvegben látszott színhez közeli árnyalatot kapunk.

Sminktetováló festékek: (mindig bővül, érdeklődni személyesen)

Szemöldök: A Color-in-Derm festékeknél minden bőrszínhez, hajszínhez, egyéniséghez tudunk választani. Nem vörösödnek ki, ez nagy előnyük! Választhatunk meleg barnát, hamvas, szürkés, sötét barnát, rengeteg árnyalatból - mindeninek egyénre szabva!
Brown: legvilágosabb meleg barna
Sable: két árnyalattal sötétebb hamvas barnaLarix Szépségstúdió - Bea - Szemöldök-tetoválás
Chocolate: meleg középbarna árnyalat
Mocca: sötét szürkésbarna
Tobacco: legsötétebb meleg barna
Espresso: legsötétebb szürkésbarna

Szem:Larix Szépségstúdió - Bea - Szemhejtetoválás
Szuper Black: a legjobb választás ha a vendég extra fekete szemkontúrra vágyik

Száj: Szájszínekben is sokféle közül választhatunk.
Nude: világos fahéj barna, nagyon természetes, saját ajakforma kiemelésére ajánlom
Corall: Narancsos rózsaszín, közepesen erősségű élénk szín.
Mauve: mályvás rózsaszínes szép árnyalatLarix Szépségstúdió - Bea - Ajaktetoválás
Mauve Light: világos rózsaszín, enyhe mályvás árnyalattal
Magenta Light: közepes, mályvás árnyalat, rózsaszínes altónussal
Pink: világos élénk rózsaszín
Peach: barnás, rózsaszínes árnyalat, barackszín
Raspberry: igazi málnás rózsaszín, élénk tónus, élettel tölti meg az arcot, mégis természetes.
Terracotta: téglavörös, világos narancsos árnyalat, vörös hajú vendégeknek ajánlott
Pomodoro: világosabb narancsos piros, azoknak javasoljuk akik szeretik a pirosas árnyalatokat, de nem szeretnének túl karakteres színmélységet.
Hibiskus: hidegebb árnyalat, meggypiros
Amarant: középbordó hidegebb tónusú, sötétebb és világosabb bőrtónusnál is alkalmazható.

 

Amit a sminktetoválásról tudni kell:
Mindenképp érdemes tudni, hogy nem a hosszú éveken át tartó eredmény elérése a célunk!
Mi ennek az oka?

Bizonyára felmerült benned is ez a kérdés, hagy adjam meg erre a választ. Mint minden más a sminktetoválás is rohamos mértékben fejlődik, újabb és újabb trendek és technikák jelennek meg szinte napról-napra. A gépek és a festékek minősége is folyamatosan növekszik. Nem csak a trendek változnak, hanem saját ízlésünk, életkorunk és maga a bőrünk is. Az idő előrehaladtával bőrünk veszít a rugalmasságából és megereszkedik, azáltal az egykoron sminktetovált vonalak máshová kerülhetnek. Így ha meggondolod magad, nem kell egy életen át viselned a szemöldököd, szemed esetleg a szád formáját, színét.

Ahogy a fodrászhoz is jársz ápolni, festeni, vágatni a hajad, a manikűröshöz a körmöddel, úgy a sminktetoválást is időközönként meg kell ismételni. A sminktetoválás nem a “műhatásról” szól, éppen ellenkezőleg, a szépségeddel leginkább harmonizáló természetes sminktetoválást készítem el.

Éppen ezen okból kifolyólag is érdemes és javaslom évente vagy pedig kétévente egy frissítést elvégezni. Főleg a szálas szemöldök tetoválásnál, hiszen ezt az eljárást a szervezet gyorsabban elmossa, mint a satíros sminktetoválási technikát.

Ha sminktetoválást csináltatsz, az nem azt jelenti, hogy utána többet nem lesz gondod a szemöldököddel. Hiába a legszebb formára pigmentált szemöldök, ha nincs rendszeresen karbantartva. Mivel a szőrt nem szedjük ki, (hiszen annak örülünk, ha minél több van) ezért nyilván utána is szedetned, igazíttatnod kell (illetve, ha szőke vagy akkor valószínű, hogy a festést sem úszod meg).

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mikor sminktetováltass?

Érdemes olyan időszakra tenni ezt a napot, mikor nem mész nyaralni, vízbe, napra.

Mi a sminktetoválás menete?

A bejelentkezésedkor adni fogok egy sminktetoválás beleegyező nyilatkozatot, olvasd át nyugodtan és lásd el az aláírásoddal! Bármilyen kérdés esetén szívesen válaszolok.

Ezután kezdődik a munka, beszélgetünk arról, hogy mi az elképzelésed, mit szeretnél...

Megbeszéljük a formát, egyénre szabottan tervezünk és ha tetszik a felrajzolás akkor állunk neki a munkának.
Szalonomban a kiváló érzéstelenítésnek és a csúcstechnológiás gépemnek köszönhetően a kezelés szinte teljesen fájdalommentes. Minimális kellemetlenséggel jár csupán.

Az előrajzolást követően kezdek hozzá a sminktetoválásod elkészítéséhez, ha a megrajzolt tervvel, a kiválasztott színnel teljes mértékben elégedett vagy!

Miután ez megtörtént, hazaindulásod előtt utóápoló használatát fogom javasolni!

AZ UTÓÁPOLÓ HATÁSA:
Puhítja, hidratálja, bársonyosítja, regenerálja a tetovált bőrterületet, elmulasztja az irritációt és az esetleges ödémát. Támogatja a tetováló pigmentek tökéletes beépülését a bőr sejtjei közé, ezzel is hozzájárulva a tetoválások maximális tartósságához, tökéletességéhez. Mindez mellett számos összetevője (shea vaj, kakaó vaj, méhviasz, növényi olajok, levendula-és teafa illóolaj , E-vitamin, ) sebgyógyító, fertőzés és gyulladásellenes hatású, ezzel is támogatva a tetoválás higiéniáját. Maximálisan segíti a pigmentek beépülését és a zökkenőmentes gyógyulást közvetlenül a tetoválás utáni időszakban.

AZ UTÓÁPOLÓ HASZNÁLATA:
7-10 napon át szükséges a tetoválásokat ápolni ezzel a lágy balzsammal. Először finoman tisztítsuk le vizes vattakoronggal a tetoválás felszínét, hogy ne száradhasson rá az esetlegesen szivárgó szövetnedv, majd ezután kenjük be az utóápoló balzsammal. Mindig csak vékony rétegben vigyük fel a bőrre, hogy ne érhesse „szauna hatás” a friss tetoválást. Nem szabad hagyni kiszáradni, mert a száraz var kihúzhatja a bőrből a pigmenteket, ezért naponta többször is szükséges bekenni. 3-4 óránként ellenőrizzük, hogy van-e elegendő balzsam a tetováláson.

Mikor nyeri el sminktetoválásod a végleges színét?

A tetoválás után jóval erősebb lesz a varasodás miatt. A var leesése után 30%-kal világosabb lesz. A végleges színt pedig 4 hét múlva láthatod.

A korrekciód minimum 4 hét múlva esedékes, de maximum 3 hónapon belül kell megejteni, amire én biztosítok neked helyet. (Egy nappal a 3 hónap lejárata után már fizetős a korrekció, ami az eredeti ár 50 %-a!)

Mit tegyek, ha volt már herpeszem?

Ajánlott a tetoválás előtt 5 nappal herpesz elleni tablettát szedni (Pl: Telviran, Herpesin ) és végig csinálni a kúrát, mert a herpesz helyén pigment kiesés jöhet létre. (Kérje háziorvosa tanácsát!)

Mennyi ideig marad a bőrben a festék?

A kozmetikai sminktetoválás során bevitt pigment általában 2-3 évig tart. Ez függ a vendég bőrtípusától is.

Ennek oka, hogy nincs a pigmentekben bőrre káros anyag (higany, nehézfémek, stb.). Kizárólag vas-oxid mentes festékeket használok, ezért nem fog kivörösödni a tetovált terület.

Ezen kívül az arc is megereszkedik idővel, s a “divat”, az ízlés folyamatosan változik. A sminktetoválásokat az új technikákkal gyönyörűen lehet újítani vagy frissíteni.

Mennyire fáj a sminktetoválás?

A fájdalom érzete minden embernél más és más, bár mi nők tudjuk, hogy sokkal magasabb a fájdalomtűrő képességünk, mint a férfiaknak. A fájdalomérzetedet több tényező is befolyásolja.

Én megbeszélem Veled a sminktetoválás menetét, nyugodt környezetet biztosítok, melyre egy kis halk zene is rásegít. Előrajzoljuk a kívánt tetoválást, majd együtt közösen átbeszéljük, s ha a beleegyezésedet adod, akkor kezdjük el a munkát! A tetoválás megkezdése előtt és közben is folyamatosan érzéstelenítem az adott területet. Az érzéstelenítő használatával a tetovált terület kissé elzsibbad, a fájdalom csillapodik, megszűnhet, így sokkal inkább csak kellemetlen érzés lesz, nem pedig fájdalmas. Érzéstelenítésre pedig kizárólag speciális bevizsgált termékeket használok.

Mikor nem lehet sminktetoválást készíttetni?

Terhesség, szülés után 3 hónapig, ill. a szoptatási idő alatt.

Bármilyen vírusos vagy bakteriális fertőzés (influenza, hepatitis B, AIDS, stb.) esetén.

Megfázva és lázas állapotban.

Herpesz esetén.

Lézeres szemöldök eltávolítás után minimum 2 hónapig.

Sugárkezelés alatt vagy azt követő 1,5 éven belül.

Bármilyen rendszeresen szedett gyógyszer esetén - amely vérzékenyebbé tesz, csökkenti a festék bennmaradását - csak orvosi engedéllyel.

Anyajegy, tűzfolt, egyéb bőrelváltozás esetén.

Szájtetováláskor cserepes száj esetén.

Műszempilla esetén szemhéjtetoválás nem készíthető.

Mit jelent a korrekció?

A korrekció legkorábban a tetoválást követő negyedik héttől vehető igénybe. Ennyi időre van minimum szükség, hogy a bőr regenerálódjon és a pigment beépüljön. A korrekció alkalmával az esetleges pigment hiányosságokat pótoljuk. Ez egy egyszeri alkalom, amely ingyenes és három hónapon belül vehető igénybe.
Minden vendégemnek biztosítom az egyszeri korrekciót három hónapon belül, viszont lemondás esetén már nem tudom garantálni, hogy ezen időszakon belül új időpontot tudok adni. A későbbiekben a korrekció plusz költséget von maga után, így akár egy nappal a 3 hónap lejárata után már fizetős a korrekció, ami az eredeti ár 50 %-a!

Mit jelent a frissítés?

Lehetőséged van a meglévő és általam készített tetoválásod kedvezményes frissítésére, ami a meglévő forma újra pigmentálását jelenti. Ha nem én készítettem az előző tetoválást, akkor az eredeti ár fizetendő, ha hozzám jöttél vissza frissítetni, akkor pedig kedvezményre vagy jogosult.

Mire kell ügyelnem tetoválás előtt általánosan?

Első találkozás a vendéggel a konzultáció. Megbeszéljük mit és hogyan szeretne, mik az elképzelései, milyen eredményt vár a tetoválástól.

Általános egészségi állapotáról a vendégnek maradéktalanul tájékoztatnia kell a kozmetikust!
(fertőző betegség, bőrbetegség, hormonkezelés, lázas állapot, Aspirin, alkohol, vagy tudatmódosító szerek hatása, cukorbetegség, szívritmus-, anyagcsere zavar, érrendszeri betegség, fémérzékenység, epilepszia, terhesség, szoptatás, hepatitis, autoimmun betegség, daganatos-, idegrendszeri megbetegedés, sebgyógyulási, vérkeringési problémák, magas vérnyomás, véralvadási zavar, véralvadásgátló tbl. szedése, bőrelváltozás, herpesz hajlam, tetoválás előtt és alatt szedett gyógyszerek, tetoválás előtt készült és utána tervezett plasztikai műtét, más műtét, kontaktlencse viselés-, allergiás reakció Lidokain-ra, érzéstelenítőre, bármire, egyéb...)

Betegség, gyógyszerszedés esetén, szívműtét, szívbetegség esetén orvossal történt megbeszélés után, csak saját felelősségre végezhető tetoválás. Csak ép, egészséges bőr tetoválható, érdemes megvizsgálni, hogy az érintett bőrfelületen látható-e bőrelváltozás, anyajegy, szemölcs, pigmentfolt, mert ezekbe veszélyes és tilos tetoválni!

Nyugtató hatású szerek, gyógynövényes készítmények szedése a tetoválás napján nem megengedett, mert elernyed az izom!

Csak ép egészséges bőr tetoválható!

Bajuszt és szemöldököt gyantáztatni ajak- és szemöldök tetoválás előtt egy hétig tilos!

Tetoválás előtt nem lehet irritált a bőr! 4-5 nappal előtte szolárium és napozás nem ajánlott. 3-4 héten belül sérülés ne történjen. Tetoválást nem érdemes elkészíteni a menstruáció alatt és közvetlenül előtte sem. Nátha, megfázás, láz esetén nem tetoválunk! Terhesség, szoptatás esetén nem válalunk tetoválást! Tetoválást követő 6-12 hónapban nem adhatsz vért. Allergia teszt elvégzése ajánlott a tetoválás előtt, s amennyiben ez problémamentes, akkor 3 hét múlva tetoválható az adott terület. Ennek elmaradása a vendég felelőssége! Allergia a későbbiek folyamán is előfordulhat a festékanyagra.

Allergiás érzékenység (fém, latex, növény, alkohol,érzéstelenítő, antibiotikum, lidokain, stb.) esetén kockázatos a tetoválás, ezért célszerű orvossal konzultálni.

Herpesz esetén a megelőzést orvossal kell megbeszélni, és érdemes gyógyszert szedni.

A száj hidratálására különösen oda kell figyelni, valamint szájsatír előtt egy héten belül bajuszgyanta már nem ajánlott. Tetoválás előtt 1 héten belül tartós szempillafestés, 3 héten belül tartós szemöldökfestés és szemöldökgyanta nem készülhet az adott területen. Tetoválásra smink nélkül érkezzen a vendég!

Szemhéjtetoválás készítése és a gyógyulási idő alatt kontaktlencse viselése tilos! Szemkontúr tetoválás után nem ajánlott vezetni, mert a szemhéj másnap duzzadt, érzékeny, piros lehet. Szemhéjtetoválás előtt legalább 1 hónappal korábban el kell távolítatni a műszempillákat, és utána csak 2 hónap múlva lehet újra műszempillát feltenni. Ettől eltérni a vendég saját felelőssége!

Amennyiben kezelés közben megváltozik a vendég közérzete, azonnal tájékoztatnia kell a tetoválót!

Mennyibe kerül a sminktetoválás?

A sminktetoválás árlistát IDE KATTINTVA tudja megtekinteni.

UTÓÁPOLÁS

Általános védelem:
• Figyelj arra, hogy amíg a var le nem esik, lehetőség szerint ne érje víz.
TILOS az uszoda, szauna, szolárium, direkt napozás a teljes gyógyulási folyamat alatt (kb. 1 hónap)
• Tetoválás után erős verejtékezéssel járó sportot végezni 4-5 napig nem szabad!
• Az általam ajánlott készítménnyel folyamatosan kenni kell, minimum 2 hétig. Nem szabad hagyni, hogy a tetovált terület kiszáradjon, de fontos, hogy ne is álljon rajta vastagon a krém.
Kímélni kell a kezelt felületet: védeni kell mindennemű mechanikai és egyéb sérülésektől, nem szabad dörzsölni, kaparni. Ne siettesd a pigmentált pörk leválását semmilyen módon!
• Amennyiben gyógyulás után is védjük a tetoválást a kiszáradástól és erős napsugárzástól, tovább őrzi meg eredeti színét! 1 hónapig fontos a fényvédelem (nap, szolárium), de utána is ajánlott, használj jó minőségű fizikai fényvédő krémet!
• Savas krémek használata tetovált területre tilos használni!

A sminktetoválás árlistát IDE KATTINTVA tudja megtekinteni.

SMINKTETOVÁLÓ MUNKATÁRSUNK

Larix Szépségstúdió Győr Szalai-Horváth Beatrix Szalai-Horváth Beatrix
kozmetikus, sminktetováló
+36 30 244 3657

Szalai-Horváth Beatrix vagyok, 2007-ben végeztem Győrben a két éves képzést és ezután kezdtem el dolgozni kozmetikusként. A kezdetektől nyitott voltam az újdonságokra, számos tanfolyamon vettem és veszek részt a továbbiakban is, bővítettem ki tudásomat, hogy a vendégeim mindig a legújabb, leghatékonyabb szolgáltatást tudjam nyújtani. Mindig is szerettem volna a sminktetoválás művészetét megtanulni, így 2019 januárjában elvégeztem az alap képzést Budapesten a Kalcsu Cosmetics sminktetováló akadémián. Ezután számos tanfolyamon vettem részt, elsajátítottam náluk a Soft powder technikát is, majd Veszprémben jártam képzésre, hogy tovább bővítsem tudásomat a FLAWLESS sminktetoválás oktatáson, ahol a szemöldök tetoválást, a szemkontúr tetoválást és a rúzsozott hatású teljes szájsatír technikát sajátítottam el. Ezt az évet sok-sok tanulással töltöttem, hogy 2020-tól legjobb tudásommal, ezzel egy új szolgáltatással várjalak Benneteket nagyon-nagy szeretettel!

BEA MUNKÁIBÓL

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy ez a weboldal - mint szinte mindegyik - a működéséhez sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát vagy zárja be az oldalt. Bővebben...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás